Linoleumvloer

U denkt wellicht dat uw linoleumvloer niet meer te redden is. Aanschouw zelf hoe wij de vloeren weer mooi voor de dag laten komen.

Wilt u uw linoleum ook nieuw leven inblazen?

  • Schoonmaken

  • Polish

  • Wax

Ook linoleum is onderhevig aan slijtage en vervuiling, door het verkeerde gebruik van beschermingsproducten die vaak een grauw gele uitstraling geven en de combinatie van vuil verplaatsing en beschadigingen zoals kleine krasjes wordt dit een doorn in het oog. Daarom dient linoleum beschermt te worden.

Diepstrippen linoleum

Al oude waslagen worden verwijderd door neutrale reinigers met speciale machines, hierbij moet zeer nauwkeurig te werk worden gegaan om het linoleum niet te beschadigen door overmatig watergebruik en  het verkeerde gebruik van zogeheten diep strippers. Nadat de oude waslagen zijn verwijderd van de linoleumvloer wordt de vloer weer opgebouwd door het aanbrengen van een of meerdere waslagen met polymeer. Hierbij heeft u ook weer een keuze uit verschillende glans gradaties. Na de onderhoudsbeurt krijgt u van ons een reinigingsadvies voor de reguliere schoonmaak.

Top-strippen linoleum

De bestaande vloer heeft een basislaag waar overheen meerdere polymeer- of waslagen zijn aangebracht. Voordeel hiervan is dat alleen de oude waslagen worden verwijderd en weer opnieuw worden aangebracht. Wacht uiteraard niet totdat de basislaag is aangetast, de vloer raakt beschadigd en de reiniging zal opnieuw moeten gebeuren volgens het diepstrippen van linoleum.

Periodiek onderhoud of opblokken linoleum

Het linoleum krijgt periodiek een behandelbeurt, looppaden en entrees worden behandeld of gecorrigeerd met een waslaag. Deze frequentie kan wel oplopen naar een paar keer per jaar.